Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

cadeau wat geven iets kunt ontvanger kun zelf altijd stuk iemand

Er zijn gelegenheden genoeg voor afscheidscadeaus. Die leuke collega gaat weg, je dochter gaat op zichzelf wonen, de buren verhuizen naar de grote stad of de voetbaltrainer van je zoon stopt aan het eind van het seizoen. Al deze mensen wil je graag bedanken voor hun inzet of vriendschap, of je wilt ze gewoon iets leuks meegeven voor een nieuw begin. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wat meestal begint als een spontaan en vriendelijk idee, blijkt meestal nog een flinke klus. Want wat moet je dan geven? En wat geef je eraan uit?

Je kunt natuurlijk gewoon aan iemand vragen wat hij of zij graag zou willen hebben. In dat geval weet je zeker dat je cadeau geslaagd is. Daarentegen is de verrassing er wel helemaal van af en heb je zelf weinig invloed op de kosten van het cadeau, waardoor het duurder uit kan vallen dan je van plan was.  Je kunt natuurlijk altijd nog besluiten om iets anders te geven dan wat er gevraagd is, maar dan loop je het risico dat de ontvanger teleurgesteld is in plaats van blij en verrast met het gekregen cadeau. Om dat te voorkomen, kun je dus beter zelf iets bedenken. De ontvanger zal je dan altijd dankbaar zijn vanwege het gebaar en je kunt zelf je budget  bepalen.

De vraag blijft dan natuurlijk wat je iemand cadeau kunt geven, zonder dat het jou te veel geld kost. Allereerst wordt het al een stuk makkelijker als je het cadeau niet alleen geeft, maar samen met andere collega’s, buren of moeders van het voetbalteam. Op die manier kunnen jullie de kosten delen, waardoor je toch een duurder cadeau kunt geven. Vervolgens kun je een cadeau uitzoeken dat past bij de gelegenheid. Gaat iemand verhuizen? Geef dan iets voor in het nieuwe huis. Je collega gaat op wereldreis? Dan heeft hij of zij vast reisboeken, een tas en een fototoestel nodig. Op die manier is er voor iedere gelegenheid wel een cadeau te bedenken. Hou in gedachten wat voor nieuws de ontvanger gaat ondernemen en wat zijn persoonlijke hobby’s en dergelijke zijn, dan kun je altijd een gepast cadeau bedenken.

Nog veel leuker - en goedkoper - is het om zelf een cadeau te maken. Een zelfgemaakt cadeau is het meest originele cadeau dat er bestaat en doordat het een persoonlijk cadeau is, zal de ontvanger zich de gever(s) altijd blijven herinneren. Als de voetbaltrainer van je zoon dus stopt aan het eind van het seizoen, kun je hem bijvoorbeeld een fotocollage geven, met foto’s van alle spelers uit het team. De spelers kunnen er dan allemaal hun naam en een persoonlijke boodschap opzetten, waardoor de trainer ze stuk voor stuk zal onthouden. Vrienden of buren die verhuizen? Maak met een grote groep een eigen schilderij voor in hun nieuwe huis. Succes gegarandeerd! Het is iets meer werk dan naar de winkel gaan en een cadeau kopen, maar het is dan ook een stuk goedkoper en leuker!

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?