Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

ze willen geld gaan wat bedrag hen vaak manier hij geef

Tegenwoordig kosten tieners heel veel geld. Ze willen dit, ze willen dat, ze willen ... . Maar je kan niet altijd in hun behoeften voorzien. Daarom volgende tips:

- Tieners willen vaak merkkleding. Probeer dit uit hun hoofd te praten, lukt dit niet? Dan kan je altijd merkkleding kopen tijdens de solden, in outlets of op tweedehandssites.
- Tieners willen vaak veel zakgeld, overdrijf hier niet in. Geef ze niet te weinig, maar ook niet teveel. Kijk eerst naar wat ze eigenlijk nodig hebben en geef hen dat bedrag plus iets extra. Op die manier leren ze sparen wat tegenwoordig ook niet overbodig is.
- Leer je kinderen dan ook sparen, leer ze de waarde kennen van geld.
- Kinderen willen vaak dure elektronica. Je kan zeggen, nee, maar je kan hen ook voorstellen zelf een deel te betalen of je kan eens gaan kijken op een tweedehandssite. Indien het een nieuw product is kan je altijd een paar maanden wachten zodat de prijs al wat verlaagt is.
- Laat hen de fiets gebruiken om naar school te gaan, dit is een relatief goedkope manier omdat je geen auto of openbaar vervoer gebruikt én het is goed voor hun gezondheid.(Je kan ook te voet naar school gaan)
- Laat hen ook de fiets gebruiken als ze ergens heel willen, bijvoorbeeld bij een vriend gaan spelen,...
- Spoor je tiener aan om ergens een vakantiejob te doen. Zo beschikt je kind op een relatief kortere termijn een aanzienlijke som geld waarmee hij zijn uitgaven kan financieren of waarmee hij zijn spaarboekje kan vullen.
- Het gsm gebruik is heel wat toegenomen, en dit kost veel geld. Je kan daarom je zoon of dochter maandelijks een bepaald bedrag aan belwaarde geven en daarmee moet hij het doen. Sommige diensten geven ook gratis sms'en bij een maandelijkse herlaadbeurt. Op deze manier kan je in verhouding veel geld besparen als je veel sms't.
- Zorg je tiener niet te veel geld bij zich heeft, 100 euro is ruimschoots voldoende. Plaats de rest op een spaarboekje, zo brengt het nog wat op.
- Verschillende mutualiteiten hebben een programma dat 'voorhuwelijkssparen' heet. Dit kan je starten op je 14 jaar en hierbij geef je jaarlijks een bedrag aan de mutualiteit en als je trouwt krijg je dat bedrag + een kleine intrest. Zo beschikt je over een klein kapitaal als je gaat gaan samenwonen of iets dergelijks.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?