Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

ze kinderen geld gaan kunnen naar sparen kopen wat geven zakgeld

Het is belangrijk dat kinderen al van jongs af aan om leren gaan met geld. Dit kan hen worden geleerd door hen zakgeld te geven. Dit kan eens per week zijn, eens per twee weken of eens per maand. Deze afspraak zou je zelf met de kinderen kunnen maken. Bespreek ook met de kinderen dat ze dit geld krijgen om zelf wat leuks van te kunnen kopen en breng ze meteen op de hoogte dat wanneer ze geld gaan sparen dat ze later rente krijgen. Met deze rente hebben ze nog meer geld op de rekening staan en kunnen ze een veel groter cadeau kopen waar ze dan wel wat langer voor moeten sparen.

Als kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan zie je hen vaak tussen de middag of voor of na schooltijd naar de supermarkt rijden. Vaak zie je hen dan met frisdrank en chips naar buiten komen, hier gaat het zakgeld dan naar toe. Leer kinderen daarom dat ze van thuis brood mee nemen en hun zakgeld gaan sparen. Natuurlijk is het niet erg wanneer zij eens wat lekkers kopen, maar laat het dan bij uitzonderingen blijven. Het moet geen gewoonte worden dat de kinderen naar de supermarkt rijden voordat ze naar school gaan om eten te kopen. Je kunt hier geld mee besparen door de kinderen brood mee te geven, de kinderen hebben dan geen honger voordat ze naar school gaan en de kans is groter dat ze dan recht naar school rijden.

Als je kinderen zakgeld wilt geven is het goed om het eens per week te doen, ze krijgen dan elke week weer wat geld wat ze kunnen sparen. Ze kunnen dan eens in de zoveel tijd hun geld tellen en kijken of ze willen sparen of dat ze graag een nieuw speelgoedje willen kopen. Misschien willen ze wel graag een nieuw computerspel, ook hier kunnen de kinderen dan samen voor gaan sparen. Je hebt als ouder dan wel de taak om te kijken of de kinderen eerlijk delen en dan ook echt ieder de helft betalen. Geld besparen kun je doen door de kinderen zelf zakgeld te geven, je hoeft namelijk niet voor de kinderen te kopen ze moeten ook leren dat ze zelf kunnen sparen voor bijvoorbeeld een nieuw spel. Kinderen leren op deze manier ook dat ze niet alles zomaar kunnen krijgen, maar dat iedereen er voor moet sparen. Je kunt zelf ook niet zomaar alles kopen wat je wilt, sparen is belangrijk. Als je wilt dat je kinderen ook goed met geld om leren gaan kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Zakgeld geven hoort bij de ontwikkeling van de kinderen, ze leren met geld om gaan en ze leren verantwoordelijk te zijn voor wat ze krijgen. Ze kunnen dit geld namelijk maar één keer uitgeven, ze zullen daarom goed na gaan denken waar ze het geld aan uit willen geven.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?