Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

vakantie kunt weken bent krant besparen door hoeft meer zetten standby

Het is alweer juni, de examenkandidaten mogen nu echt vakantie vieren en ook de andere scholen beginnen bijna aan de zomervakantie.  Tijd om met z’n allen lekker op vakantie te gaan! Even heerlijk ontspannen. Of toch niet helemaal? Bent u op vakantie ook altijd bezig met de hoogte van uw uitgaven? Dan heeft u waarschijnlijk niet zo’n rustige vakantie als u verdient. Zorg voor wat rust op vakantie, met de gedachte dat u deze weken thuis flink bespaart.

Hoe u dat doet? Dat is eenvoudiger dan u zou denken. Alle methodes hebben wel meer effect naarmate u langer op vakantie bent. Bent u dus drie weken op vakantie, dan kunt u meer besparen dan wanneer u maar één week op vakantie gaat. Daarentegen geeft u in één week vakantie natuurlijk ook minder geld uit dan in drie weken, dus hoeft u ook minder te besparen. Alle beetjes zijn toch mooi meegenomen, om op vakantie net even iets extra’s te kunnen doen.

Allereerst is het verstandig om, voordat u op vakantie gaat, al uw elektrische apparaten volledig uit te zetten. Laat uw televisie, radio en andere apparaten dus niet op standby staan, maar zet ze echt uit. Aangezien u een aantal dagen of weken weg bent, zult u het verschil niet merken, maar het kan aanzienlijk in uw elektriciteitskosten schelen. Ieder apparaat dat u namelijk standby laat staan, verbruikt energie. Als u op vakantie bent, is dat dus verspilde energie en verspild geld. Uiteraard is het ook mogelijk om het hele jaar door te besparen, door al uw elektrische apparaten uit te zetten en niet op standby. Hoe langer u dit toepast, hoe meer u bespaart.

Als u een aantal weken op vakantie gaat, kunt u ook goed besparen door uw abonnement op de krant te pauzeren. Bij vrijwel alle dagbladen is het mogelijk om minstens één keer per jaar uw abonnement kosteloos een aantal weken stop te zetten. U kunt dan gewoon aangeven binnen welke periode u de krant niet hoeft te ontvangen en voor deze periode hoeft u dan ook niet te betalen. U hoeft dan na uw vakantie ook die stapel kranten in de brievenbus, of op de deurmat, niet meer op te ruimen.

Ook als u niet op vakantie gaat, is het de moeite waard om deze mogelijkheid tot pauzeren van uw krantenabonnement uit te proberen. In deze weken zonder krant kunt u dan eens kijken of u de krant eigenlijk nog wel nodig hebt. Tegenwoordig zijn er namelijk heel veel manieren om het nieuws te volgen, waarvan de krant eigenlijk de langzaamste is. Op speciale nieuwswebsites en websites van de Nederlandse kranten, is nieuws namelijk veel sneller te lezen dan in de papieren editie. Andere voordelen van deze websites zijn dat u makkelijk door de nieuwsartikelen kunt navigeren, dat tekst, video en audio gecombineerd worden en dat u verschillende artikelen over hetzelfde onderwerp kunt vergelijken. Bevalt deze manier van nieuwsvolgen? Dan kunt u tientallen euro’s besparen door uw krantenabonnement op te zeggen.

Voortaan gaat u dus rustig op vakantie!

 

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?