Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

ga producten winkelen winkel al naar willen maak net meer moet

Je hebt het ongetwijfeld ook al meegemaakt, je gaat naar de winkel om je boodschappen te doen, maar ééns daar laat je jezelf verleiden door mooie verpakkingen, beschrijvingen, reclames,... en uiteindelijk kom je met meer naar huis dan dat je had verwacht. Maar hoe kan je nu concreet besparen?

- Maak op voorhand een boodschappenlijstje aan en wijk er niet van af. Als je op voorhand al goed weet wat je moet hebben ga je je ook niet direct laten inpalmen door andere producten.
- Kijk ook eens naar de witte producten die veel goedkoper zijn. Deze vind je meestal onderaan en bovenaan de winkelrekken.
- Vermijdt ook dure winkels.
- Ten minste houdbaar tot. In sommige winkels betaal je minder geld voor producten die de houdbaarheidsdatum naderen. Deze producten zijn zeker nog niet slecht, je koopt dezelfde kwaliteit voor minder geld.
- Neem altijd eens een kijkje op je kassabon. Het kan altijd zijn dat de winkelbediende vergeten is een korting of iets dergelijks af te trekken.
- Gebruik een herbruikbare tas, hierdoor hoef je geen zakjes aan te schaffen/aan te nemen en help je ook het milieu.
- Koop je groenten, vlees, fruit,... op de markt, koop je producten net voordat de kraampjes moeten sluiten, zo maak je ook meer kans op kortingen omdat de marktkramers hun voorraad willen kwijtraken.
- Ga ook niet met een lege maag winkelen want als je al dat eten ziet staan krijg je zin om net dat te eten en ga je het ook aanschaffen terwijl dat helemaal overbodig was.
- Ga bij voorkeur zonder kinderen winkelen, zei willen immers van alles consumeren(voedsel, maar ook speelgoed, strips,...)
- Als je een kleine boodschap moet doen en de winkel is niet ver, gebruik dan een fiets of ga te voet.
- Ga ook winkelen wanneer je weet dat het niet te druk is in de winkel. Anders gaat het winkelen niet vooruit en heb je ook oog voor producten waar je anders klakkeloos voorbij loopt.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?