Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

lening kunt rentepercentage wat weet doorlopend krediet factoren laten berekenen bent

Je zou denken dat geld lenen steeds lastiger wordt in deze tijden van economische crisis. Er zijn echter genoeg instellingen en banken die je een lening willen verstrekken. Maar wanneer je een lening afsluiten wilt, zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden.

Zo zijn er verschillende kredietvormen. Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening zijn de populairste kredietvormen. Het doorlopend krediet is een kredietvorm waarbij je altijd geld op kunt nemen, tot een afgesproken maximumbedrag. Je betaalt een bepaald rentepercentage over het bedrag dat je geleend hebt. Dit rentepercentage staat niet vast, waardoor je de ene maand meer aan rente af zult lossen dan de andere maand. De persoonlijke lening verschilt op een aantal punten van het doorlopend krediet. Zowel de hoogte van de lening als de looptijd en het rentepercentage staan namelijk vast. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent: je weet wat je aan rente betaalt en je weet wanneer je de lening weer afgelost hebt.

Andere factoren die een rol spelen bij het afsluiten van een lening zijn de looptijd, het rentepercentage en de aanvullende voorwaarden. Het is verstandig een lening te kiezen die bij de levensduur van het product dat je wilt kopen past, zodat je niet nog bezig bent met het aflossen van de lening terwijl het product al sterk in waarde verminderd is. Dit is vooral belangrijk bij producten als auto’s, waarbij de dagwaarde snel kan verminderen. Let ook goed op het rentepercentage van de lening, dit kan per kredietvorm sterk verschillen. Onderzoek ook of je indien gewenst de lening kosteloos vervroegd af kunt lossen. Sommige kredietverstrekkers rekenen hier namelijk een boete voor.

Het kan erg ingewikkeld zijn al deze factoren zelf te vergelijken. Gelukkig kun je via het-lenen.nl laten berekenen wat de goedkoopste lening voor jou is. Veel mensen betalen veel te veel voor hun huidige lening, je kunt daarom ook laten berekenen welke lening voordeliger is voor jou en hoe je deze af kunt sluiten. Ook mensen met een negatieve BKR-notering kunnen de voordeligste lening laten berekenen. Surf dus snel naar het-lenen.nl en ontdek wat jij kunt besparen op je lening.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?