Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

markt supermarkt boodschappen prijs koopt vaak groenten ze twee producten beste

Langzaam wint de zon weer aan terrein, de dagen worden langer en de temperatuur loopt op. Kortom de lente is begonnen en vanaf nu wordt het er buiten alleen maar beter op. Tijdens uw vrije uurtjes is het dan natuurlijk veel aanlokkelijker om lekker op een terrasje te zitten, een wandeling te maken of in de tuin te werken, dan om naar de supermarkt te rijden en uw boodschappen te doen. Daarbij komt nog, dat hoe minder boodschappen u doet, hoe minder u uitgeeft. Maar u heeft nou eenmaal uw wekelijkse producten nodig, toch? Combineer dan het beste van twee op de markt!

Iedere stad in Nederland heeft wel één of meerdere markt(e)n die minstens één keer in de week of twee weken plaatsvinden. Als de zon schijnt en de temperatuur oploopt is het daar veel fijner vertoeven dan in de airco gekoelde supermarkt. U doet een gezond kleurtje op terwijl u uw boodschappen haalt. Twee vliegen in een klap dus. Daarbij vindt u op de markt meer dan u wellicht zou verwachten. Waar u normaal twee, drie of misschien wel vier winkels voor af moet lopen, hoeft u nu alleen maar een paar kraampjes verder te lopen. Op de markt vindt u groenten, shampoo, kleding, vlees en speelgoed op slechts een paar meter van elkaar verwijderd.

Het grootste voordeel van de markt is toch wel het prijsverschil. U koopt uw groenten en fruit vaak direct bij de boer waardoor het verser en – in veel gevallen - gezonder is, maar ook zeker goedkoper. Doordat u direct bij de producent koopt en er geen supermarkt tussenkomt, hoeft deze supermarkt ook geen winst te maken en krijgt u uw groenten en fruit bijna voor de inkoopprijs. Voor uw andere boodschappen geldt hetzelfde. Nou maakt het voor een product als tandpasta bijvoorbeeld niet zo veel uit waar u het koopt, het blijft hetzelfde product. Maar qua prijs maakt het wel degelijk uit of u het in de supermarkt, de drogist of op de markt koopt. Marktkooplui kopen vaak voordelige partijen in en kunnen daardoor een lagere prijs vragen terwijl supermarkten vast zitten aan de minimum verkoopprijs van reguliere partijen.

Tot slot kent ook de markt aanbiedingen die uw boodschappen weer net even goedkoper maken dan de normale prijs. Omdat de verkopers op de markt dus vaak geen minimumprijs hebben, hebben ze de vrijheid om de prijs te laten zakken wanneer ze maar willen. Vaak doen ze dit aan het eind van de dag. Tussen 15 en 17 uur ’s middags komt het einde van de marktdag in zicht en neemt het aantal bezoekers af. Omdat de verkopers dan weer minstens een week moeten wachten op de volgende markt willen ze in deze laatste uurtjes nog even snel wat producten verkopen. Dit geldt natuurlijk helemaal voor verse producten zoals groenten, fruit, vis en vlees omdat deze anders weggegooid moeten worden. U kunt dus het beste wachten tot na 15 uur om uw verse producten op de markt te kopen. U heeft dan dezelfde kwaliteit voor de beste prijs.

 

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?