Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

kunt vervoersmiddel huren dagen zo heeft echter wilt alles eigen omgeving

Eindelijk is het zover: uw vakantie is aangebroken. Over een paar dagen vertrekt u met het vliegtuig richting uw nieuwe vakantiebestemming voor een aantal weken zon, zee, strand en avontuur. Het heeft even geduurd, maar na flink wat speurwerk op het internet heeft u een mooie reis kunnen plannen, voor een net zo mooie prijs. Op uw bestemming bent u verzekerd van een prachtig strand, groot zwembad en genoeg bezienswaardigheden om u te vermaken tijdens uw verblijf. U kan niet wachten om alles te gaan ontdekken.

Een nieuwe vakantiebestemming is natuurlijk altijd spannend. Alles is nieuw en het liefst wilt u zo veel mogelijk van de omgeving zien. Bij een vliegvakantie beschikt u echter niet over eigen vervoer, waardoor u niet direct na aankomst op pad kunt om uw bestemming te verkennen. Uw touroperator heeft daar meestal wel een oplossing voor: busexcursies. U wordt bij zo’n excursie opgehaald bij uw appartementen- of hotelcomplex en per bus vervoerd van de ene bezienswaardigheid, naar de andere bezienswaardigheid. Op die manier kunt u dus in korte tijd, zonder al te veel moeite, een hoop zien van de omgeving. Nadeel van deze excursies is echter dat ze al snel € 40,- per persoon kosten en dat u na één excursie, nog lang niet alles gezien heeft. Kortom, die mooie internetaanbieding wordt ineens een stuk duurder als u ook nog daadwerkelijk iets wilt ondernemen op uw bestemming.

Dit kunt u echter makkelijk voorkomen door toch zelf het gebied te verkennen. Te voet komt u natuurlijk niet ver, maar vrijwel ieder dorp of stad in een vakantiegebied, heeft wel één of meerdere autoverhuurbedrijven. Hier kunt u voor een paar euro per dag een eigen vervoersmiddel huren, waarmee u zelf op pad kunt. Bij het verhuurbedrijf krijgt u bijna altijd gratis een plattegrond van het gebied, waardoor u zonder problemen de omgeving kunt gaan verkennen. Op die manier kunt u ook uw eigen dagen indelen en overal zo lang blijven als u zelf wilt. Wees wel zo verstandig om alleen een vervoersmiddel te huren voor de dagen dat u deze ook daadwerkelijk zal gebruiken. Als de uw vervoersmiddel twee dagen op de parkeerplaats staat terwijl u in het zwembad ligt, zijn dat alsnog twee dure zwembaddagen. Soms is het echter goedkoper om een aantal dagen achter elkaar te huren, dan een aantal losse dagen, omdat u dan korting ontvangt. Vraag dit dus altijd even na bij het verhuurbedrijf.

Tot slot zijn de kosten van de huur afhankelijk van het vervoersmiddel dat u wilt huren. Hoe kleiner het vervoersmiddel, hoe lager de kosten. Bent u dus slechts met z’n tweeën? Dan is het goedkoper om een scooter of een quad te huren, dan om een auto te huren. Daarbij bent u in landen als Spanje en Griekenland ook sneller met een scooter dan met een auto en kunt u met een quad ook op onverharde wegen rijden. Overweeg dus goed welk vervoersmiddel het beste aansluit bij uw wensen en behoeften.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?