Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

geen tuin gebruik hebt water moet regenwater zelf al andere even

Groenafval

Heb je een tuin die je moet onderhouden? Dan kan je zeker meespreken over het groenafval. Je kan het naar het containerpark brengen of je kan het in de groencontainer dumpen waarna de ophaaldienst deze komt legen. Het probleem is dat dit tegenwoordig allemaal geld kost. Maar de oplossing is dichter dan je denkt. Je kan in je tuin namelijk een deeltje voorbehouden voor tuinafval. Hier maak je met andere woorden een composthoop. Al je groenafval gooi je op hoop waar het rottingsproces rustig van start kan gaan. Het is een natuurlijk proces dus alles zal na een tijd vanzelf verdwijnen. Als je geen grote tuin hebt is het mogelijk dat je geurhinder ondervindt. Geen nood! Tegenwoordig bestaan speciale composttonnen waardoor je helemaal geen hinder hebt. Op deze manier kan je jaarlijks letterlijk al snel een paar honderd euro besparen!

Water
Je tuin heeft water nodig. Pas als het een tijdje niet gaat regenen is het misschien aangewezen je planten water te geven. Gebruik hier ten alle tijde regenwater of putwater. Je moet geen gezond kraantjeswater of flessenwater gebruiken hiervoor. Dit is pure verspilling.

Recreatie
Waterglijbaan: Gebruik regenwater voor even, en als er genoeg water op de glijbaan ligt, zet de kraan even uit. Daarna kan je ze altijd weer aanzetten. Zo spaar je toch ook weer wat uit. Gebruik als je dit hebt, misschien ook een beetje bruine zeep, deze zeep glijdt zeer goed.
Waterpistolen, waterballonnen, andere: Gebruik telkens regenwater!
Zwembad: In principe is regenwater geschikt als je er voldoende chloor aan toevoegt, het is immers niet de bedoeling dat je vieze bacteriën gaat opdoen. Zorg er ook voor dat je goede filters hebt, die je water geregeld schoon houden.

Tips:
- Werk zelf in je tuin; snoei zelf, rij zelf je gras af,...  Zo moet je geen beroep doen op een extern persoon die je moet betalen.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?