Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

verzekeringen geld autoverzekering zorgverzekering zelf aanvullende kunt besparen vergelijken hebt kun

Veel mensen in Nederland hebben goede verzekeringen afgesloten. Toch zijn er een hoop verzekeringen die niet worden afgesloten of waar mensen het bestaan nog niet van weten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verzekeringen die in Nederland verplicht zijn en verzekeringen die je mag afsluiten als je dat zelf wilt/hier behoefte aan hebt.

In dit artikel staan de autoverzekering en de zorgverzekering centraal. Beide verzekeringen zijn in Nederland verplicht. Waarom? Als je in een auto rijdt, is het belangrijk dat je op een veilige manier de weg op gaat, hier hoort een autoverzekering ook bij. Je kunt zelf kiezen voor een basis- of een basis en aanvullende autoverzekering. Ook hier kun je geld besparen, als je namelijk alleen een basisverzekering wilt, kun je geld besparen omdat je geen aanvullende verzekering neemt. Maar, let goed op wat voor jouw situatie de beste keuze is, als je een vrij nieuwe auto hebt is het verstandig om naast de basisverzekering ook een aanvullende autoverzekering te nemen. Geld besparen op de autoverzekering kan ook door autoverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken. Er zijn genoeg websites waar je de polisvoorwaarden kunt bekijken en de prijzen van verzekeringen met elkaar kunt gaan vergelijken. Dit geldt ook voor de zorgverzekering.

Een zorgverzekering is in Nederland ook een verplichte verzekering. Het is belangrijk dat je gezondheid voor op staat en dat medische kosten worden gedekt. Als je alle kosten zelf zou moeten betalen dan blijft er geen geld meer over. Stel dat je een operatie moet ondergaan en je hebt geen zorgverzekering, hoeveel denk je dat je dan zelf moet betalen? Inderdaad bakken vol met geld wat niet betaalbaar is. Daarom is deze zorgverzekering ook verplicht in ons land. Maar je kunt bekijken welke onderdelen jij gedekt wilt hebben in het zorgverzekeringspakket. Je kunt hem dan zo goedkoop/duur maken als je zelf wilt. Het basispakket van de zorgverzekering is vaak gelijk, maar de aanvullende verzekering kun je zelf in de hand houden. Wil je extra verzekerd zijn tegen de tandarts? Dan neem je toch een aanvullende tandartsverzekering.

Er zijn manieren genoeg om geld te kunnen besparen op de verzekeringen, maar let goed op welke verzekeringen je hebt. Zorg er voor dat je alle verplichte verzekeringen hebt afgesloten en kijk welke verzekeringen er dan nog open staan. Misschien staan er voor jou nog meer verzekeringen op het lijstje die belangrijk zijn. Wat dacht je van een overlijdensrisicoverzekering? Dit kan ook een goede verzekering zijn voor veel mensen. Hoe dan ook, geld besparen kan ook op verzekeringen als je de prijzen met elkaar gaat vergelijken. Denk er aan, lees de polisvoorwaarden ook goed door, zodat je in ieder geval weet waar je voor verzekerd bent.

Heb je momenteel al een autoverzekering en een zorgverzekering? Ga dan eens prijzen met elkaar vergelijken en misschien kun jij wel tientallen euro’s per jaar goedkoper uit zijn met hetzelfde pakket. Het vergelijken is zeker de moeite waard, alle euro’s die je over hebt kun je weer sparen of besteden aan andere noodzakelijke producten.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?