Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

heeft tankstations tanken we brandstof snelweg goedkoper auto langs andere druk

Brengt u ook zoveel kilometers door in uw auto? We rijden vanuit huis naar ons werk, vanaf het werk weer terug, vervolgens met dochterlief naar de balletschool en gelijk met de jongens door naar voetbaltraining, ondertussen doen we boodschappen en gaan we dezelfde weg weer terug om iedereen op te halen. Druk, druk, druk. En dan die benzinekosten! Zonder auto zouden we echter nog meer tijd kwijt zijn, dus blijven we maar rijden. Gelukkig zijn er toch een aantal manier om op uw brandstofkosten te bezuinigen.

Als u niet overweegt om een andere auto aan te schaffen die zuiniger rijdt of een goedkopere brandstof gebruikt, dan lijkt het bijna onmogelijk om goedkoper te gaan rijden. Toch is het mogelijk! Of u nu een auto rijdt op benzine, diesel of gas, op iedere brandstof valt extra te besparen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is opletten waar u tankt en dit ook consequent blijven doen.

Vermijd bijvoorbeeld de verleiding om lekker makkelijk te tanken langs de snelweg. De benzinestations langs deze wegen maken gebruik van hun positie en hanteren hoge prijzen. Ze weten dat u, als u eenmaal op de snelweg rijdt, geen andere keus heeft dan bij hen te tanken, als uw brandstof bijna op is. De prijzen zijn daarom hoger dan gemiddeld. Om te besparen per liter kunt u het best tanken bij een tankstation bij u in de buurt. Op bedrijventerreinen of bij garages en dergelijke, zijn vrijwel altijd tankstations te vinden waar u goedkoper kunt tanken dan aan de snelweg. Het is misschien even zoeken, maar als u er eenmaal een gevonden heeft in uw omgeving, is het een kleine moeite. Als u voor u de snelweg opgaat, even bij zo’n tankstation langs gaat, heeft u altijd voldoende brandstof en betaalt u de beste prijs.

Vervolgens is er ook nog onderscheid te maken tussen deze tankstations in steden en dorpen. Onbemande tankstations op deze locaties zijn namelijk nog goedkoper dan bemande tankstations. Uiteraard heeft u hier dan niet de mogelijkheid om vragen te stellen of andere producten aan te schaffen bij een loket. Maar doordat er geen personeel aanwezig is in het tankstation, betaalt u minder voor uw benzine. Het enige wat u nodig heeft is uw bankpas en pincode. Makkelijker kan bijna niet.

Daarbij is het ook goed mogelijk dat u al jaren te veel betaalt voor uw brandstof zonder dat u het weet. Er zijn namelijk een flink aantal tankstations waar u korting krijgt als u lid bent van een bepaalde organisatie, zoals bijvoorbeeld de ANWB. Bij het afrekenen aan de kassa hoeft u dan alleen uw lidmaatschapskaart te laten zien en vervolgens ontvangt u een vast kortingspercentage.

Tot slot heeft u extra geluk als u dicht bij de grens woont, of hier regelmatig in de buurt komt. Het loon dan zeker om even een stukje over de grens te gaan en bij onze buren te tanken. Alle brandstoffen zijn hier vrijwel altijd goedkoper dan in Nederland.

Goede reis!

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?