Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

vuurwerk kinderen geld jaar toch mensen maand zij vinden kunnen geen

Vuurwerk is iets wat kinderen kunnen missen. Het is geen levensbehoefte. Toch zijn er veel kinderen die toch vuurwerk af willen steken, het hoort er bij vinden zij. Maar wat vind je hier als ouder van? Het kan zijn dat je vuurwerk leuk vindt en dat jullie samen met oud en nieuw wat vuurwerk af willen steken. Dit kan leuk zijn, maar het kan ook beperkt blijven. Het is maar eens per jaar mogelijk om vuurwerk af te steken dus te begrijpen dat kinderen dit leuk vinden en van deze gelegenheid gebruik willen maken. Maar het kan zijn dat je geld moet besparen. Dan heb je geen zin om zakken vol met geld uit te geven aan vuurwerk. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt de kinderen zelf laten sparen voor vuurwerk, een beetje geld bijleggen zodat je samen een leuk pakketje vuurwerk kunt kopen. Of je kunt geen vuurwerk afsteken en dit geld apart houden voor het volgende jaar. Zo kun je alvast sparen voor het nieuwe jaar en kun je dit jaar geld besparen.

Maar geld besparen op vuurwerk vinden veel mensen niet nodig. Zij vinden dat het eens per jaar een knalfeest mag worden. Toch zijn er gezinnen die het vuurwerk niet kunnen betalen, mensen die maar net rond kunnen komen of nog niet eens rond kunnen komen. Bij deze gezinnen zal er geen vuurwerk worden ingekocht zou je denken. Maar omdat oud en nieuw voor veel mensen speciaal is denken zij niet aan de eerste levensbehoeften in de maand december, zij denken dan aan vuurwerk. Het geld dat zij hebben gaat dan op aan vuurwerk, hier beginnen de schulden. Veel kosten zijn er in de maand december, iedereen wil speciaal eten, maar ook de kerstdagen, bijzondere feestdagen waarbij de families bij elkaar zijn en iedereen alles uit de kast wil trekken om het maar gezellig te maken.

Voor veel mensen is de maand december een maand met veel kosten. Geld besparen zit er bij veel mensen dan ook niet in, in deze maand. Toch kan het kinderen al geleerd worden om ook in deze maand op de kosten te letten. Dit begint bij vuurwerk, maar ook duur eten speelt hierbij een belangrijke rol. Wat heb je nodig voor gezelligheid? Vuurwerk en duur eten of een grote groep mensen die het goed met elkaar kunnen vinden? Leer kinderen dat gezelligheid niet te koop is. Het is natuurlijk gezellig als je een hapje en drankje hebt, maar dat hoeft geen tien euro te kosten als het ook voor twee euro kan. De gezelligheid tijdens de feestdagen komt van zelf en of je nu vuurwerk hebt of niet, voor de kinderen kun je het toch gezellig maken.

Misschien wil jij de kinderen verrassen dit jaar. Koop dan een klein pakje vuurwerk zodat je dagelijkse levensbehoeften er niet onder hoeven te lijden en je toch samen met de kinderen plezier hebt met het vuurwerk!  Zo hebben jullie samen een gezellige afsluiting van het jaar, laat de feestdagen maar gauw komen!

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?