Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

auto benzine tank lpg diesel heeft mogelijk meer gas zo aantal

De kans is groot dat u tijdens het lezen van dit artikel al jaren in het bezit bent van een auto. In de huidige samenleving is het dan ook bijna niet meer mogelijk om zonder auto door het leven te gaan. Vrijwel ieder gezin heeft een of meerdere auto’s. Ondanks het steeds uitgebreidere openbaar vervoer netwerk, blijft het namelijk toch het snelst en makkelijkst om per auto te reizen binnen Nederland. Heeft u geen auto maar leest u dit artikel toch? Dan staat u hoogstwaarschijnlijk op het punt om een auto aan te schaffen. Een moeilijke keus, zeker gezien de hoge kosten die de aanschaf en het gebruik van een auto met zich meebrengen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om de kosten van uw autogebruik zo laag mogelijk te houden.

Allereerst is het goedkoper om een tank te vullen met LPG dan met benzine of diesel. Heeft u dus al een auto en beschikt deze over een LPG tank? Zorg er dan altijd voor dat u zoveel mogelijk op gas rijdt en zo weinig mogelijk op benzine. Dreigt uw LPG tank leeg te raken? Vul deze dan bij voordat hij echt leeg is. Op die manier hoeft u niet over te gaan op benzine en bespaart u al snel tientallen euro’s per volle tank.

Bent u nog niet in het bezit van een auto met LPG tank, maar overweegt u wel een nieuwe auto aan te schaffen? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden om een auto op gas te kopen. De aankoopprijs ligt hoogstwaarschijnlijk iets hoger dan bij een auto op benzine, maar laat u hierdoor niet afschrikken! De brandstofprijs ligt namelijk stukken lager, waardoor u hetzelfde aantal kilometers kunt rijden voor tweederde van de prijs. Die paar euro’s meer in aanschaf, krijgt u dus ruim terug tijdens het gebruik.

Bent u tevreden met uw huidige auto, ondanks dat deze geen LPG tank heeft? Dan heeft u natuurlijk ook de optie om een  LPG tank in te laten bouwen, om op die manier alsnog te bezuinigen. Het inbouwen van zo’n tank is natuurlijk niet gratis, maar u kunt het zeker zien als een investering. Als u van plan bent nog jaren in deze auto te rijden, haalt u de kosten van het inbouwen er ruim uit!

Ook voor bestuurders die liever niet op gas rijden, zijn er opties om te besparen op uw brandstof. Zo is het bij het aankopen van een nieuwe auto altijd verstandig om te berekenen wat voor u goedkoper is: een auto op benzine of een auto op diesel? De brandstofprijs van diesel ligt namelijk vaak lager dan de prijs voor benzine. Het verschil is echter minder groot dan tussen benzine en gas. Ook een auto op diesel is iets duurder in de aanschaf, maar als u een groot aantal kilometers per jaar rijdt, bespaart u meer op uw brandstof dan dat u extra moet betalen. Grote kans dus dat u goedkoper rijdt met een auto op diesel, als u meer dan een bepaalt aantal kilometers per jaar rijdt.

Goede reis!

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?