Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

boek prijs schoolboeken hun zelf kunt ze weer boeken nieuw besparen

Nog maar even en dan begint de examenstress weer op alle middelbare scholen. Na een paar weken ploeteren, breekt dan die lang verwachte zomervakantie aan en is het slechts nog wachten op het verlossende telefoontje. Geslaagd! Gefeliciteerd, uw zoon of dochter gaat na de vakantie een nieuw avontuur tegemoet tijdens een nieuwe opleiding. Helaas betekent dat wel dat er binnenkort ook een lange lijst met verplichte schoolboeken op de mat valt. Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om veel geld te besparen op de schoolboeken van uw kinderen.

De kosten van de verplichte schoolliteratuur van uw zoon of dochter hangen natuurlijk af van de opleiding en de school die hij of zij gekozen heeft. Maar hoe dan ook, de prijs van een nieuw wetenschappelijk boek valt flink tegen. Laat staan de prijs van tien van die boeken. Ieder beetje dat u daarop kunt besparen, is dus mooi meegenomen. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om uzelf geld te besparen bij de aanschaf van schoolboeken. Per boek kunt u na een dagje online surfen, vijf tot vijftig euro besparen. Afhankelijk van de originele prijs natuurlijk.

Via verschillende websites kunt u goedkoop aan de juiste schoolboeken voor uw kinderen kopen. De gebruikers van deze websites kunnen namelijk hun gebruikte producten, en dus ook boeken, te koop aanbieden. Omdat deze boeken al eens gebruikt zijn, worden ze goedkoper aangeboden dan een nieuw boek. De verkopers geven daarbij wel vaak aan in welke staat een boek verkeert: redelijk, gebruikt of zo goed als nieuw. Op die manier heeft u zelf in de hand welke eisen u aan een boek stelt. Sommige verkopers bepalen zelf geen prijs maar geven u de gelegenheid om een bedrag te bieden. Zo kunt u dus ook zelf bepalen wat u maximaal aan een boek uit wilt geven. De prijzen blijven over het algemeen zeer laag op deze websites doordat er meerdere mensen zijn die hetzelfde boek willen verkopen. Om dan te zorgen dat hun boek als eerst gekocht wordt, bieden ze het aan voor de laagste prijs. Zelf hebben ze er immers niets meer aan als hun studie afgerond is.

Daar ligt voor u ook weer een mogelijkheid. Op de meeste boekenlijsten die vanuit een opleiding verstuurd worden, staat aangegeven in welke leerjaren een boek nodig is. Blijken een aantal boeken van uw kind na een jaar overbodig? Dan plaatst u ze zelf ook gewoon weer op het internet voor een mooie prijs. De studenten van het volgende jaar kopen hun boek dan weer goedkoop bij u en u heeft uiteindelijk bijna niets betaald voor de schoolboeken van uw kind. Hoe mooier het boek is als u het weer verkoopt, hoe meer u er voor kunt vragen. Het is dan ook aan te raden om uw kinderen hun boeken wel te laten kaften.

U bespaart het meest op schoolboeken door ze online te kopen én verkopen!

 

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?