Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

last minute vakantie voordelige term laatste regelen naar goedkope bestemmingen andere

Een veelgehoord begrip in de reiswereld is de term last minute. Deze term is afkomstig uit het Engels en verwijst naar het regelen van zaken op het laatste moment. In dit geval gaat het om het last minute regelen van een vakantie. Het allergrootste voordeel van een last minute vakantiereis is dat dit u een goedkope vakantie oplevert.

Reisorganisaties kopen van te voren onder andere vliegtuigstoelen en hotelkamers is. Helaas voor de reisorganisaties krijgen ze niet alles voor een bepaalde periode verkocht. Natuurlijk willen de reisorganisaties hier geen verlies op maken. Ze verkopen de reizen daarom op het laatste moment tegen zeer gereduceerde tarieven. Op deze manier kunt u dus zeer goedkoop op vakantie op het laatste moment.

Een last minute is over het algemeen een vakantie die minder dan zes weken voor de datum van vertrek geboekt wordt. Er zijn echter aanbieders die de term last minute gebruiken, omdat deze een voordelige uitstraling heeft. U dient uzelf dus goed bewust te zijn van een echte last minute vakantie en een last minute vakantie die alleen maar zo heet vanwege de uitstraling van de term last minute.

Het is echter wel zo dat u waarschijnlijk niet uw ideale reis gaat vinden in een last minute vakantie. Wanneer u er voor kiest om op vakantie te gaan met een last minute dan dient u flexibel te zijn. Bij een last minute vakantie bent u maar van één ding zeker en dat is dat u een goedkope vakantie weet te regelen. U weet niet zeker of u uw ideale bestemming gaat vinden tussen alle last minute aanbiedingen.

Er zijn per periode andere populaire bestemmingen voor een voordelige last minute. Welke bestemmingen dit zijn hangt onder andere af van het seizoen, de economische gesteldheid en de reisaanbieder. Stedentrips naar Europese hoofdsteden zoals Londen en Parijs lopen het hele jaar goed. Maar in de zomer zijn er vooral veel voordelige last minute aanbiedingen naar zonnige bestemmingen. Vooral landen als Spanje, Griekenland en Italië zijn erg populair voor een last minute.

Het is erg gemakkelijk om via het internet een voordelige last minute te boeken.  Via zoekmachines zoals Google komt u al gauw uit op vele goedkope vakanties in de vorm van last minute vakantiereizen.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?