Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

ov jaarkaart reizen gratis zij openbaar vervoer zo studenten maken weekend

Veel mensen vinden het openbaar vervoer duur. Dit komt omdat veel mensen niet zo veel reizen met het OV en dan lijkt het duur. Als je naar verhouding gaat kijken is het niet duur, de treinen en bussen rijden niet op water. Daarnaast moet de chauffeur ook worden betaald en het onderhoud van de treinen en de bussen. Voor studenten is het openbaar vervoer ideaal. Zeker wanneer zij naar een andere stad moeten reizen. De ouders denken van daar komen de hoge kosten weer aan, maar dat is niet zo. Studenten krijgen de OV jaarkaart. Zij kunnen dan gratis reizen met het openbaar vervoer. Maar dat gratis reizen kan niet altijd.

Als je een OV jaarkaart mag kiezen dan kies je voor een weekend OV jaarkaart of een doordeweeks OV jaarkaart. Als jij de OV jaarkaart voor het weekend hebt gekozen dan mag je in het weekend gratis gebruik maken van de treinen en bussen in heel Nederland. Doordeweeks kun je dan met 40% korting reizen. Zo zie je dat je met veel korting kunt reizen als je nog student bent.

Het openbaar vervoer wordt door veel mensen niet als comfortabel gezien, maar denk er eens aan dat je altijd in de file moet staan en altijd op moet letten in het verkeer? Misschien heb je een zware werkdag of schooldag gehad en ben je moe, je valt bijna in slaap maar dit kan niet. Je  moet blijven opletten anders heb je dadelijk te maken met een ongeluk. Kijk daarom goed uit wat je gaat doen. Als je de kans hebt is het beter om een OV jaarkaart te nemen. Zo ben je er zeker van dat je goedkoop kunt reizen, soms zelfs gratis en niet zelf op hoeft te letten. Het is fijn om van het openbaar vervoer gebruik te maken en hier mee te mogen reizen. Met de OV jaarkaart wordt het voor studenten ook mogelijk gemaakt om hier gebruik van te maken omdat zij een gratis OV jaarkaart krijgen. Het is wel zo dat wanneer zij de studie niet afmaken zij de OV jaarkaart terug moeten betalen. De OV jaarkaart wordt gegeven als compensatie van de studie. Als zij de studie succesvol afronden dan hoeven ze ook geen extra kosten te betalen voor deze OV jaarkaart. Ze hebben dan een aantal jaar gratis mogen reizen in het openbaar vervoer. Dat is natuurlijk een fijne manier van reizen, daarom is het verstandig dat studenten die de mogelijkheid hebben een OV jaarkaart aanvragen zodat zij in ieder geval veilig en gratis kunnen reizen door Nederland.  Veel studenten zien de voordelen van de OV jaarkaart, je kunt namelijk ook een weekend naar een vriend of vriendin toe, dit kan dan ook gratis. Je kunt een dagje gaan winkelen aan de andere kant van Nederland, normaal zou je benzinekosten of openbaar vervoerskosten moeten betalen, nu niet want je hebt een OV jaarkaart!

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?