Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

kinderen ranja drinken gezondheid zij frisdranken natuurlijk kun kopen wat duur

Veel kinderen willen graag Cola drinken. Maar is dit wel zo goed voor kinderen? Het antwoord is snel te geven, want het is niet goed voor kinderen. Teveel cafeïne en suikers zorgen er voor dat kinderen extra energie krijgen, drukker worden en voor de tanden is het niet goed. De gezondheid van de kinderen is belangrijk, voor ieder mens natuurlijk, maar vooral voor kinderen omdat zij volop in de groei zijn. Wat koop jij voor de kinderen om ze gezond te houden? Geef je hen dure frisdranken? Je kunt dan beter over gaan naar ranja. Je hoeft geen dure dranken te kopen voor de kinderen. Kinderen zijn ook blij met een glas ranja, het gaat er om dat zij wat te drinken krijgen omdat zij dorst hebben. Wat ze krijgen is voor hen vaak niet belangrijk. Natuurlijk vinden zij het lekker om eens een glaasje Cola te krijgen, echt frisdrank kan natuurlijk wel als uitzondering worden gegeven. Bijvoorbeeld met een verjaardag, met de feestdagen of in het weekend. Zorg er voor dat je niet altijd frisdrank in huis hebt, maar dat het voor de kinderen een uitzondering is dat zij frisdranken krijgen.


Ranja is gezond, het ligt er natuurlijk wel aan welke ranja je koopt. Je hoeft geen dure dranken te kopen voor de kinderen, je kunt ook ranja kopen. Maar let er wel op dat je niet de aller goedkoopste ranja koopt want hier zitten vaak veel suikers in. Kijk goed naar verantwoorde ranja, niet alles voor kinderen hoeft duur te zijn, als je er maar op let dat het goed is voor de gezondheid. Geld besparen kan namelijk ook op drinken. Er zijn veel mensen die frisdranken kopen voor de kinderen, maar dit is niet nodig. Kinderen zijn ook tevreden met ranja, dit is een stuk goedkoper en je doet er langer mee. Ranja kun je klaarmaken met water en kost daarom veel minder dan een fles Cola. Hier kun je misschien vier glazen uithalen en met ranja kun je misschien wel vijftien kinderen wat te drinken geven. Zo zie je maar dat geld besparen ook begint met de kleine dingetjes, het drinken van de kinderen.


De gezondheid van de kinderen staat voorop. Dure frisdranken moeten daarom uit het leven van de kinderen worden gehaald. Het is goed om na te denken waar je allemaal geld op kunt besparen. Het begint al bij kleine dingen als het eten en drinken. Het is ook belangrijk dat je gezonde voeding koopt voor de kinderen en deze hoeft niet altijd duur te zijn. Als je kinderen elke dag friet eten is dat slecht voor de gezondheid, daarnaast is het ook duur. Als je af en toe stamppot maakt kun je hier bijvoorbeeld twee dagen van eten, het kost meer werk om klaar te maken, maar het is wel een stuk goedkoper. Zo geldt dit ook voor het drinken, frisdranken zijn duur, koop daarom ranja dat is goedkoper maar ook beter voor de gezondheid van de kinderen. De gezondheid van de kinderen heb je zelf in de hand.Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?