Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

kinderen vereniging alle kind kleding hun sporten eens ouders kunnen kunt

Met alle uitgebreide uitzendingen van de Olympische Spelen en diverse Europese en Wereld Kampioenschappen op televisie, is de kans groot dat uw zoon of dochter al vroeg stond te popelen om zelf te gaan sporten. Voetbal, handbal, volleybal of hockey, al deze sporten zijn zeer populair onder jonge kinderen. Daarbij is sporten ook nog eens goed voor de ontwikkeling en gezondheid van uw kind. Naast een uurtje schoolgym per week is deze extra beweging alleen maar goed voor uw kinderen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat ze de juiste kleding en schoenen dragen, zodat ze niet beperkt worden in hun bewegingen. De prijs van die producten kan echter snel oplopen en uw kinderen zijn ook nog eens volop in de groei. Elk half jaar een nieuw paar sportschoenen kopen, kan dus snel de pret bederven. Dat hoeft echter niet!

Het voordeel van sporten in een team is dat uw kind ook lid wordt van een vereniging. Buiten dat het heel gezellig is om nieuwe contacten op te doen met andere ouders en kinderen, is het ook nog eens een handig netwerk. U bent dan namelijk niet de enige ouder die te maken heeft met een kind in de groei. Alle kinderen in het team van uw zoon en/of dochter en binnen de rest van de vereniging groeien op den duur uit hun schoenen en sportkleding. Daar kunt u handig gebruik van maken!

Veel verenigingen verzamelen namelijk de kleding en schoenen van leden die eruit gegroeid zijn. Als kinderen erg snel groeien, dragen ze hun sportkleding soms maar twee maanden en dan ook nog maar zo’n twee a drie keer per week. Die kleding zou dus bijna nieuw de prullebak in kunnen. Zonde! Alle ouders die dat met u eens zijn, kunnen bij hun vereniging de kleding van hun kinderen dus inleveren zodra dit te klein wordt. De vereniging verzamelt dit dan op een centrale plaats en deelt het weer uit aan andere leden. Op die manier kunnen de leden elkaar dus helpen. Als uw kind te groot is geworden voor zijn sportschoenen, levert u deze in bij de vereniging en kunt u gelijk kijken voor een groter paar dat iemand anders daar heeft ingeleverd. Als u na het inschrijven van uw kind bij een sportvereniging al een kijkje neemt bij het aanbod, bestaat de kans dat u de sportkleding van uw kinderen dus zelfs gratis aan kunt schaffen.

Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat de vereniging van uw zoon en/of dochter nog geen systeem heeft om gebruikte kleding in te zamelen. Hartstikke zonde natuurlijk! In dat geval kunt u zo’n systeem zelf opzetten zodat u en alle andere ouders ervan kunnen profiteren. Iedereen zal u dankbaar zijn en het is helemaal niet veel werk. Het enige wat u hoeft te doen, is toestemming vragen aan de vereniging en het bericht over de nieuwe ruilmethode te verspreiden onder alle ouders. Dat kan heel simpel via posters, het clubblad of de website.

Succes!

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?