Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

azijn water kunt besparen product weer magnetron nieuw nieuwe zo meer

Als u tegenwoordig in de supermarkt loopt, lijkt het wel alsof niets goed genoeg is. Er staan niet alleen verschillende merken van hetzelfde product maar ook nog eens veel verschillende producten met hetzelfde doel. Steeds wordt er weer een ‘nieuw’ product bedacht dat net iets beter zou zijn dan het oude product en daarom ook net iets duurder is… In grootmoeders tijd was dat een stuk makkelijker. Voor veel dure nieuwe producten bestaat namelijk een goedkoop alternatief uit grootmoeders tijd.

Neem nu schoonmaakmiddelen. Hoeveel flessen, spuitbussen, tubes, borstels en doeken heeft u zelf niet in de kast staan? Voor iedere ruimte en iedere oppervlakte is wel een ander product te vinden. U kunt uzelf een hoop ruimte en geld besparen met de aanschaf van een simpele fles azijn. Azijn is een goedkoop maar veelzijdig middel dat u goed kunt gebruiken voor het schoonmaken van onder andere ramen, spiegels en vloeren. Verdunt met wat water verdwijnen alle vlekken als sneeuw voor de zon. Voeg echter niet te veel water toe want dan gaat de reinigende werking van de azijn verloren.

Azijn is niet alleen handig als schoonmaakmiddel, het heeft meer verrassingen voor u in petto. Vindt u het ook zo vervelend als uw zemenlap hard wordt of juist glibberig? Leg uw nieuwe zemenlap dan eerst een nachtje in azijn voor u deze gebruikt. Vervolgens nog even afspoelen en na het gebruik weer uitwassen in lauw water met een scheutje azijn. Na het drogen zal uw zeem dan nog als nieuw aanvoelen.

Ook het schoonmaken van uw magnetron wordt een eitje met azijn. Zet een schaal met water en een lepel azijn in de magnetron en laat dit een minuut doorkoken. Uw magnetron zal weer als nieuw blinken en ruiken. Dit werkt ook bij uw koelkast en vaatwasmachine. Een half kopje azijn in de koelkast en een paar druppels azijn in de vaatwasser, laten alle nare geurtjes verdwijnen.

Met azijn kunt u dus een hoop besparen op schoonmaakmiddelen, nieuwe zemenlappen en geurverwijderaars. Maar met azijn hoeft u voortaan ook geen mierendoosjes meer te kopen en blijven uw bloemen twee keer zo lang mooi. Hete azijn verjaagt namelijk alle mieren op ongewenste plaatsen en een beetje azijn in uw bloemenwater zorgt ervoor dat snijbloemen langer goed blijven.

Behalve het gebruik van azijn zijn er nog meer handigheidjes om te besparen, die we af kunnen kijken van grootmoeder. Zo is het heel makkelijk om te besparen op water. Simpelweg door een emmer onder de douche te zetten als u deze laat opwarmen voor u gaat douchen. Dit water kunt u vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld de bloemen water te geven, terwijl het anders gewoon het doucheputje in zou lopen. Ook de plastic zakjes die u meekrijgt bij uw boodschappen kunt u een tweede leven geven. Gebruik ze als vuilniszakjes in kleine afvalbakken waardoor u weer bespaart op uw afvalzakken.

Kortom, wilt u besparen op uw huishouden? Neem deze tips dan ter harte en praat zelf ook eens met grootmoeder over de gebruiken van vroeger.

 

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?