Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

altijd euro prijs aanbiedingen let getal aanbieding goedkoper we supermarkt

De eerste stap om te besparen op uw aankopen is natuurlijk om op de prijs te letten. Maak gebruik van folders en internet om geen aanbiedingen mis te lopen en koop geen spullen die u eigenlijk niet kunt betalen. Daarbij is het natuurlijk altijd aan te raden om per product te kijken naar de prijsverschillen per merk. Iedere winkel en supermarkt heeft duurdere en goedkopere merken terwijl het kwaliteitsverschil heel laag is. Maar zelfs als u op al deze dingen denkt te letten, is de kans groot dat u onbewust toch meer uitgeeft dan u zou willen.

Supermarkten schamen zich niet om u af en toe eens flink in de maling te nemen met aanbiedingen. Let daarom altijd op of een aanbieding wel echt een aanbieding is. U zult niet de eerste zijn die vier pakken suiker voor vijf euro koopt terwijl één pak suiker normaal een euro kost. Soms lijkt een combinatie goedkoper terwijl het u juist meer kost. Let dus echt op de prijs van het product en ga er niet te snel vanuit dat een aanbieding goedkoper is.

Dit geldt helemaal bij aanbiedingen van bekende merken, oftewel A-merken. Als er drie blikken soep van een A-merk in de aanbieding zijn voor vier euro, is dat niet altijd goedkoper dan drie blikken soep van een B-merk of huismerk. Laat u dan ook niet verleiden door de supermarkt medewerkers met praatjes over kwaliteit. U koopt toch immers altijd de soep van dat B-merk of huismerk? Nogmaals: supermarkten schamen zich niet om u in de maling te nemen met aanbiedingen zodat u uiteindelijk juist meer betaald.

Dit gaat ook op voor de zogenaamde ‘stuntprijzen’. Hoe vaak ziet u niet staan: nu voor € 1,99? Onbewust vinden wij dat een stuk goedkoper dan € 2,-. Dat lijkt raar omdat het maar een cent scheelt maar toch werkt het zo. We lezen van links naar rechts waardoor we eerst het lage getal zien en daarna pas het hoge. Hierbij ronden onze hersens ook nog eens af naar beneden. Bij € 1,99 lezen we dus een euro en een beetje en bij € 2,- lezen we echt twee euro.  Als u dus in de supermarkt een kilo appels kan kopen voor € 1,99 vindt u dat ongetwijfeld een mooie prijs maar € 2,- zou u te veel vinden. Let dus altijd op het getal negen in de prijs van uw boodschappen. Betaal niet meer dan u van plan was. Twijfelt u nog? Let dan maar eens op in uw eigen supermarkt. Het eerst getal staat altijd groot afgebeeld en het getal na de komma klein.

Dan tot slot nog een  boodschappentip voor de echte koopjesjagers. Het makkelijkst kunt u geld besparen op vleeswaren. Weet u al wat u die avond en de volgende dag gaat eten? Koop dit vlees dan bij die aanbiedingen die bijna over de datum zijn. U weet al dat u het binnen de houdbaarheidstermijn opeet en het scheelt vaak 50% in de prijs!

 

 

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?