Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

sparen kind kinderrekening rekening ing kinderen ze rente spaarrekening geld groter

Sparen voor kinderen

Wil je niet dat je kinderen of kleinkinderen later iedere stuiver om moeten draaien? Begin dan nu met sparen voor je (klein)kinderen en zorg dat zij later een financiële buffer hebben. Je kunt bijvoorbeeld sparen voor de rijlessen of de studie van je kind. Er zijn verschillende manieren om te sparen voor kinderen. Bij de ING spaar je op een Groei Groter Rekening voor je kind. Is je (klein)zoon of dochter groot genoeg om zelf te sparen? Dan sluit je een Kinderrekening voor hem of haar af. Lees verder voor de kenmerken van beide rekeningen.

Groei Groter Rekening

Met de Groei Groter Rekening van ING spaar je voor de toekomst van je kind. Je profiteert van een variabele rente die momenteel maar liefst 2,6% bedraagt. Deze rente wordt op jaarbasis berekend. Er bestaat geen minimale inleg voor de spaarrekening en het gespaarde tegoed is altijd vrij opneembaar. Er geldt een maximaal rentegevend tegoed van €250.000 op deze rekening. Wil je een vast bedrag per maand voor je kind sparen? Dan stelt u eenmalig automatisch sparen in en er wordt maandelijks of per kwartaal een vast bedrag overgemaakt. Zodra je kind 18 jaar wordt, wordt de rekening omgezet in een andere spaarrekening voor volwassenen.

Kinderrekening

Met een kinderrekening van de ING leert je kind met geld omgaan. De Kinderrekening is een betaalrekening en een spaarrekening in één. De rekening is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Acht je je kind verstandig genoeg om zelf zijn of haar geld te beheren? Dan is de Kinderrekening een goede optie. Krijgen ze zakgeld, verjaardag geld of beloning voor een goed rapport dan kunnen ze hun eigen centjes sparen op de kinderrekening tegen een variabele rente van 2%. Iets kopen, doen ze met hun eigen pinpas die ze helemaal kunnen personaliseren. Via Mijn ING kunt u mee blijven kijken of alles goed verloopt. De Kinderspaarrekening vormt de ideale financiële leerschool voor kinderen. 

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?