Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

brood bakker kunt moet zelf zo mogelijk deeg daar per meerdere

De kans is groot dat u dagelijks, misschien wel meerdere keren per dag, of minstens meerdere malen per week, brood eet. Dit doet u waarschijnlijk ook niet alleen, ook uw eventuele partner en kinderen eten hiervan mee. De prijzen van brood zijn tegenwoordig alles behalve laag te noemen en dus betaalt u iedere week een redelijk groot bedrag voor uw boterhammen. Maar ja, u heeft het nu eenmaal nodig. Stoppen met brood eten, zal uw gezondheid geen goed doen en is daarom ook af te raden. Het is echter wel mogelijk om te besparen op uw boterhammen. Zoals met zo veel dingen, loont het om zelf in actie te komen. Waarom zou  u de bakker uw brood laten bakken, als u het ook zelf kunt?


Bedenk maar eens hoeveel tijd en geld het u kost om aan een vers gebakken brood te komen. Wilt u een brood van de bakker? Dan moet u vroeg bij de bakker zijn om nog een beetje keus te hebben. Lukt dat niet, dan moet u op tijd bellen zodat u een brood kunt reserveren. Vervolgens moet u met een benzinslurpende auto, of de goedkopere fiets, dat brood gaan halen bij uw bakker. Daar rekent u het af en vervolgens moet u weer terug. Haalt u het bij de supermarkt? Dan heeft u ook later op de dag nog wel kans dat er genoeg brood aanwezig is, maar in ruil daarvoor is uw brood weer een paar cent duurder. Ook in dit geval moet u heen en terug. En dat allemaal voor een beetje deeg dat door de bakker in de oven gedaan wordt.


Dat kunt u dus ook heel goed zelf! Tegenwoordig kunt u al voor weinig geld een broodbakmachine kopen. Met deze machine kunt u zelf uw brood bakken, wanneer u het maar wilt. Daar heeft u natuurlijk wel brooddeeg voor nodig. Dit is er in verschillende vormen. Zo zijn er kant en klare pakken waar alle benodigdheden in zitten, u hoeft dan alleen nog alles te mixen en klaar is kees. Maar het is ook goed mogelijk om, bijvoorbeeld op internet, uw eigen recept op te zoeken en uw ingrediënten los te kopen. Doordat u in dit geval vaak meerdere hoeveelheden brooddeeg kunt maken uit één verpakking, is deze optie meestal de goedkoopste.


Houdt u er niet zo van om uw eigen deeg te maken, of ziet u de aanschaf van een broodbakmachine niet zitten? Dan is er nog steeds een manier om op uw brood te besparen. Bij veel bakkerijen is het namelijk mogelijk om een ongebakken brood te bestellen. Voor zo’n brood betaalt u snel een euro minder dan voor een gebakken en gesneden brood. U krijgt dan van uw bakker het deeg, in de juiste vorm, mee naar huis en hoeft daar uw brood alleen nog maar even in de oven te zetten, af te laten koelen en te snijden. Het kost u slechts een paar minuten extra maar bespaart u een euro per brood.


Eet smakelijk!


Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?