Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

bent nieuwe zo organisatie producten veilingen heeft naar geveild worden veiling

Bent u echt toe aan een nieuwe bank, een nieuwe eetkamerset of een loungeset voor in de tuin maar past die aanschaf eigenlijk net niet binnen uw budget? Kijk dan eens verder dan de meubelwinkels en tuincentra bij u in de buurt. Via veilingen op diverse locaties in Nederland kunt u zelf bepalen wat u betaalt voor uw nieuwe meubels maar ook voor bijvoorbeeld kleding, elektrische apparaten en zelfs auto’s!

Door de economische crisis en andere tegenslagen kan het voorkomen dat u plotseling minder te besteden heeft en beter op de portemonnee moet letten. Daardoor kan het moeilijker zijn om in uw behoeften te voorzien en zult u vaker nee moeten zeggen tegen uzelf en uw kinderen. Maar u bent niet de enige die door de economische crisis getroffen is. Ook organisaties hebben last van de economie. In sommige gevallen heeft dit zoveel effect dat een organisatie moet ophouden te bestaan omdat ze niet meer rond kunnen komen. Zo’n organisatie heeft natuurlijk medewerkers waarvoor dit heel vervelend is maar als u niet een van die medewerkers bent, kan zo’n faillissement u heel goed uitkomen.

Iedere organisatie heeft namelijk ook bezittingen: een kantoorpand, inboedel, bedrijfswagens, resterende voorraad, etc. Als een organisatie failliet gaat, worden deze bezittingen in vrijwel alle gevallen geveild. Deze veilingen worden door een veilinghuis georganiseerd en zijn voor iedereen toegankelijk. Kortom, op zo’n veiling zou u wel eens uw nieuwe bankstel, eetkamerset of loungeset tegen kunnen komen. In dat geval biedt u gewoon een bepaald bedrag en gaat u door tot u uw maximum prijs bereikt hebt of tot uw bod als laatste staat en u uw nieuwe bank mee naar huis mag nemen. Als u opzoek bent naar een nieuw bureau, bureaustoel of andere kantoorartikelen heeft u waarschijnlijk de meeste keus omdat iedere organisatie wel over deze spullen beschikt. Maar er worden ook vaak genoeg exclusievere producten geveild. Als het bijvoorbeeld een ICT bedrijf betreft dat failliet is gegaan, zullen er ook veel computers en andere producten geveild worden.

Vindt u het nou toch niet zo prettig om spullen te kopen die al eens gebruikt zijn? Dan zijn deze veilingen toch de moeite waard. Er gaan namelijk ook regelmatig winkelketens of kleinere detailhandel bedrijven failliet. De producten die zij nog in voorraad hadden, worden dan ook geveild waardoor u ze aan kan schaffen voor een kleine prijs. Bent u specifiek opzoek naar een bank, nieuwe kleding of een auto? Dan loont het om via internet op zoek te gaan naar komende veilingen. Op de websites van verschillende veilinghuizen staat een duidelijk overzicht met de komende veilingen, het bedrijf waar de producten van afkomstig zijn en de aard van de producten. Zo kunt u dus uw ideale veiling uitzoeken.

U bent natuurlijk niet de enige die op deze veiling aanwezig is en er is dan ook geen garantie dat u uw favoriete product mee naar huis neemt voor de prijs die u in gedachten had. Maar de kans is vele malen groter en de bedragen zijn vele malen lager dan in uw bekende meubelzaak of tuincentrum.

 

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?