Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

school geen kind mee geef naar duurder zo hij goedkoop kosten

Ook op school kan er worden bespaard, daarom deze volgende tips:
Voedsel
- Geef je kind altijd drinken mee naar school(water bij voorkeur, goedkoop en gezond), zo hoeft hij er daar geen aan te schaffen(meestal is het dan toch frisdrank wat duurder en ongezonder is).
- Geef je kind boterhammen mee naar school en kook 's avonds, dit is vele malen goedkoper dan te blijven eten op school. Maak dan ook geregeld eens paste klaar, wederom gezond en goedkoop.
- Geef liefst je kind geen tussendoortje mee naar school, dit is eigenlijk overbodig. Heeft hij dit toch nodig? Geef hem dit mee van thuis, zo hoeft er geen op school gekocht te worden.

Studiegerei
- Koop je boeken tweedehands, zo kosten ze veel minder dan nieuw!
- Kaft je boeken met affiches of krantenpapier, affiches vind je op muren, borden en dergelijke op straat. Dit papier is goedkoop tot gratis, en affishepapier is ook een zeer sterke papiersoort.
- Koop geen merkspullen, goedkope spullen werken even goed (meetlat, potloden, pennen,...).
- Schaf van de eerste keer een stevige boekentas aan die 6 jaar kan meegaan. Dit mag iets duurder zijn, maar als je er twee of 3 moet kopen die iets goedkoper zijn, zal het uiteindelijk duurder uitkomen.
- Als je copies moet maken omdat je bijvoorbeeld afwezig was tijdens een les, doe dit dan thuis. In vele scholen kan je copieren, maar staat het achteraf wel als een kost op de factuur je krijgt van die school.

Vervoer
- Ga te voet of met de fiets. Of spreek met iemand uit de buurt af om afwisselend te brengen en/of te halen.
- Gebruik pas het openbaar vervoer als je een abonnement gaat aanschaffen, losse tickets kosten immers veel meer.

Andere
- Schoolreisjes kosten veel geld. Bij sommige uitstappen kan je via een formulier dat de directie moet invullen, geld terugkrijgen van jouw mutualiteit. Meer informatie daarover vind je bij jouw mutualiteit. Je kan ook tegen je kind zeggen dat hij niet mee mag, maar zoiets maakt een kind heel erg ongelukkig.
- Ga altijd eens na of je geen kans maakt op het krijgen van een soort van 'subsidie' van de overheid voor het aanschaffen van nieuwe schoolspullen/boeken.

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?