Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

kinderen boeken lezen kopen kunnen ze worden gaan geld boek zoeken

Vanaf groep drie leren de kinderen lezen. Als kinderen het leuk vinden om te lezen dan zullen ze al gauw boeken willen kopen, of je wilt als ouders boeken kopen voor je kinderen. Het begint met boeken met een paar woorden er in, op het moment dat de kinderen net leren lezen. Maar na verloop van tijd worden het steeds meer woorden, steeds moeilijkere boeken, maar waar men meestal niet bij stilstaat is dat de kinderen ook steeds sneller gaan lezen. Dat betekent dat er in korte tijd steeds meer boeken gekocht gaan worden voor de kinderen. Maar wat wordt er gedaan met de boeken die een paar jaar geleden zijn gekocht?

Het kan zijn dat er meerdere kinderen in het gezin aanwezig zijn. Dan kunnen deze kinderen de boeken lezen die al in het gezin aanwezig zijn. Maar het kan ook zijn dat er vooral jongensboeken zijn gekocht en dat de andere kinderen uit het gezin allemaal meiden zijn. Dit kan een probleem zijn, er dienen dan weer nieuwe boeken aangeschaft te worden. Het gevolg van elke keer nieuwe boeken kopen is dat het een hele kostenpost gaat zijn. Daarom kan het een optie zijn om de kinderen aan te melden bij de bibliotheek. De kinderen kunnen hier voor een vast bedrag per jaar zoveel boeken lenen als ze zelf willen. Vaak kunnen ze stripboeken en gewone leesboeken lenen, daarnaast kunnen er vaak ook tijdschriften worden geleend. De boeken mogen de kinderen dan meestal drie weken thuis houden. In deze tijd kunnen de kinderen de boeken dan lezen, daarna weer terugbrengen en nieuwe boeken zoeken. Zo worden de boeken die gelezen zijn teruggebracht en kunnen andere kinderen deze boeken weer lezen.

Als ouder zijnde kun je op deze manier geld besparen. Als je elk maand nieuwe boeken moet kopen en nu voor een paar euro per jaar een bibliotheekpas kunt kopen scheelt dat erg veel in de maandlasten. Maak daarom de overweging om de kinderen boeken te laten lenen, als er dan boeken zijn die de kinderen echt heel graag vaker willen lezen, dan kan er alsnog de keuze worden gemaakt om een boek te kopen. Maar kinderen kunnen dit boek dan ook zelf kopen en er eerst voor sparen. Op deze manier zorg je er voor dat de kinderen bewust met hun geld omgaan en ook niet voor niets een boek kopen. Het is geld wat ze maar één keer uit kunnen geven, daarom zullen ze wel wat voorzichtiger zijn met uitgeven en zullen ze het geld pas uitbesteden als ze het boek echt graag willen hebben.

Ga samen met de kinderen boeken zoeken in de bibliotheek en lees een paar avonden in de week voor. Zo stimuleer je het lezen voor de kinderen ook en op deze manier gaan kinderen het ook leuk vinden om bij de bibliotheek boeken te gaan zoeken. Plan een middag om samen met de kinderen naar de bibliotheek te gaan om boeken te zoeken..

Interessante links

Hoogste spaarrente hebben?